Ciasto Bounty

23 października 2011, dodał: ryba022
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 jajka
  • 3 łyżki cukru
  • 4 łyzki mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 300g wiórków kokosowych
  • 100ml kremówki
  • 80g cukru pudru
  • 80 g margaryny do ciast
  • aromat rumowy
  • 3 czekolady mleczne

Białka oddzielamy od żółtek. W misce ubijamy białka ze szczyptą soli. Gdy będą sztywne dodajemy cukier. Do takiej piany przesiewamy mąkę i  proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką. Wlewamy do tortownicy o  średnicy 20cm lub mniejszej i pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. W  międzyczasie w dużej misce mieszamy wiórki kokosowe z cukrem pudrem a w garnku zagotowujemy margarynę i śmietankę. Zagotowane dodajemy do wiórków i pudru, doprawiamy aromatem ;). Mieszamy razem do uzyskania wilgotnej masy. Na gotowy biszkopt (nadal w tortownicy) wykładamy masę i  polewamy całość rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia czekolady. Zdejmujemy bok tortownicy i  przekładamy ciasto na talerz. Podajemy :)

Zapraszam na http://odkuchnii.blox.pl

file1319393851



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...