Czekoladowy mazurek z migdałami

21 października 2011,
dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • migdały – 30 dag
  • czekolada – 30 dag
  • cukier puder – 20 dag
  • jaja – 5 szt
  • mąka – 2 łyżki

Wykonanie:

Migdały rozdrobnić, czekoladę zetrzeć na tarce – wymieszać z cukrem, żółtkami oraz mąką. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do uprzednio przygotowanej masy i wymieszać. Ciasto wyłożyć na pergamin, równo rozsmarować i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp.180-190 stopni.

Dla uzyskania ładniejszego efektu możemy stopić jeszcze jedną czekoladę, wylać na upieczonego i ostudzonego mazurka i widelcem zrobić esy -fliresy” – jako dekorację.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
horoskopy, wróżby
A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...