Czekoladowy mazurek z migdałami

21 października 2011, dodał: ben-ka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • migdały – 30 dag
  • czekolada – 30 dag
  • cukier puder – 20 dag
  • jaja – 5 szt
  • mąka – 2 łyżki

Wykonanie:

Migdały rozdrobnić, czekoladę zetrzeć na tarce – wymieszać z cukrem, żółtkami oraz mąką. Z białek ubić sztywną pianę, dodać do uprzednio przygotowanej masy i wymieszać. Ciasto wyłożyć na pergamin, równo rozsmarować i wstawić na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temp.180-190 stopni.

Dla uzyskania ładniejszego efektu możemy stopić jeszcze jedną czekoladę, wylać na upieczonego i ostudzonego mazurka i widelcem zrobić esy -fliresy” – jako dekorację.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak zepsuć sobie związek?
Dobre podpowiedzi, jak skłonić faceta do odejścia tak żeby myślał, że to samo...
Jak stawiać granice innym ludziom?
Raja, tak trzeba, inaczej ludzie sobie na zbyt wiele pozwalają. Dopiero jak wiedzą...
Ustawa o języku śląskim
Proponuję też ustawę o języku góralskim poznańskim czy krakowskim, bo to też przecież...
Zwrotomat
U nas też może to się przyjmie, ludzie lubią ten dreszczyk emocji,...