Fasolka szparagowa na sposób orientalny

20 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Fasolka szparagowa na sposób orientalny ( wg Babcigramolki )

Na świecie fasolkę szparagowa jada się na wiele sposobów .U nas raczej tradycyjnie z masłem i bułka tarta .

Czas :40 minut

Składniki :
½ kg fasolki szparagowej
4 łyżki łuskanego słonecznika solonego
szczypta curry ( ¼ płaskiej łyżeczki )
pieprz mielony ( ¼ płaskiej łyżeczki )
½ łyżki miodu
2 łyżki oleju słonecznikowego
1 łyżka sosu sojowego

Fasolkę umyć i obciąć końcówki .Ułożyć w garnku. Zagotować w czajniku wodę i wrząca zalać fasolkę, osolić . Gotować 25 minut . Odcedzić . W woku rozgrzać olej. Włożyć przyprawy i słonecznik .Zamieszać włożyć fasolkę i chwilę smażyć delikatnie mieszając drewnianą szpatułką .

Podawać jako jedno z dań orientalnych lub jako dodatek do mięs z patelni grillowej .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...