Sos tatarski z kaparami

20 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

 

składniki:

 

– łyżka sosu sojowego
– łyżeczka octu ryżowego
– kilka kaparów

oraz:

6 łyżek majonezu, łyżeczka musztardy, 100 ml śmietany 18%, 2 sztuki ogórka konserwowego, garść marynowanych pieczarki, 1 mała cebula, szczypiorek, pietruszka, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:


W miseczce mieszamy majonez, śmietanę i musztardę. Ogórek konserwowy, cebulę i pieczarki marynowane kroimy na drobną kostkę. Szczypiorek i pietruszkę siekamy. Kapary płuczemy. Wszystkie warzywa dodajemy do sosu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy sosem sojowym, octem ryżowym oraz pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki.

 

na podstawie: www.taotao.pl



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...