Rosomak mojej babci

29 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30dag.kiszonej kapusty

5 dag.suszonych grzybów

5 dag.marchewki

3 dag. pietruszki

3 dag.selera

5 dag. pora

10 dag. kaszy jęczmiennej

10 dag. cebuli

100 ml. śmietany

5 dag. smalcu

Przygotowanie:

Włoszczyznę obrać i pokroić w  drobną kostkę. Ugotować wywar warzywny. Kapustę posiekać i gotować do miękkości. Wszystkie składniki połączyć . Dodać namoczone i pokrojone grzyby i dalej gotować. Sporządzić zasmażkę z posiekanej cebuli, boczku i mąki .Pod koniec gotowania dodać do zupy przyprawy. Zasmażkę rozprowadzić z gorącym wywarem i połączyć z zupą. Zagotować. Na koniec dodać śmietanę.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...