Zupa z rybnymi pulpecikami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
2 kostki mintaja
2 marchewki
pietruszka
2 pomidory
4 ziemniaki
2 jajka
łyżka posiekanej natki pitruszki
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki mąki
ząbek czosnku
4ziarna ziela angielskiego
rozmaryn
sól
Przygotowanie:
Do wrzątku wrzucamy pokrojona w kostkę marchew i pietruszkę. Warzywa gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy mintaja, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy 15 minut.Następnie wyjmujemy rybę , a do zupy dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Rybę mielimy razem z ugotowanymi na twardo jajkami, bułką, natką i solą. Z masy formujemy pulpety. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju, a następnie wkładamy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze ok. 5 minut.