Tarta kokosowa z bananami

22 września 2011, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki na spód:

225 g mąki
100 g masła, pokrojonego w  kawałki
100 g cukru pudru
1 jajko

Składniki na krem:

3 jajka
120 g cukru pudru
130 g wiórków kokosowych
50 ml mleka kokosowego
kieliszek rumu

Spód: Składniki zagniatamy. Zawijamy w folię i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Kulę rozwałkowujemy, przekładamy do okrągłej formy wysmarowanej uprzednio masłem. Wstawiamy jeszcze raz do lodówki (na czas nagrzewania się piekarnika do 200C). Ponakłuwać widelcem i wstawić do podpieczenia na 10-15 minut.

Krem: Jajka ucieramy z cukrem, dosypujemy wiórki. Mleko dolewamy do masy i dokładnie mieszamy. Całość podgrzewamy aż trochę stężeje. Wlewamy kieliszek rumu. Wylewamy masę na ciasto. Kroimy w plasterki 2 duże banany. Układamy na cieście. Pieczemy 10-15 minut.

na podstawie wodakokosowa.wordpress.com



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...