Słoneczny Deser

7 września 2011, dodał: Krecik
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 ml wody

300 ml soku jabłkowego

1 Galaretka o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera

125 ml słodkiej śmietanki 30% tł.

2 nektarynki

Sposób przygotowania:

Do garnuszka wlewam wodę i sok, mieszam ze sobą, zagotowuję. Po wyłączeniu kuchenki wsypuję galaretkę i mieszam, aż do rozpuszczenia. Galaretkę przelewam do pucharków,a gdy przestygnie wstawiam ją do lodówki, aby stężała. Kiedy galaretka już jest gotowa przygotowuję bitą śmietanę. Do miski wlewam schłodzoną słodką śmietankę i ubijam na sztywno mikserem. Nektarynki po umyciu kroję w łódeczki. W każdej galaretce wycinam łyżeczką wgłębienie, w które nakładam bitą śmietanę, a następnie dekoruję kawałkami nektarynek.

file1315394639