Roladki wieprzowe w pomidorach czyli schab inaczej

16 sierpnia 2011, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

4 kotlety schabowe
pęczek dymki
15 dag suszonych pomidorów w oliwie
cebula
czosnek – 1 ząbek
– rozmaryn
tymianek
sól, pieprz, papryka
oliwa
200 ml bulionu warzywnego
puszka białej fasoli
puszka pomidorów
łyżka koncentratu

Dymki pokroić w plasterki wraz z cebulą i czosnkiem. Zioła jak sa świeże posiekać. Kotlety rozbić, posolić i doprawić do smaku. Rozłożyć na nich suszone pomidory, połowę dymek i zioła. Mięso zawinąć i spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić roladki. Dodać pozostałą cebulkę i zioła, podlać bulionem, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć płomień i gotować pod przykryciem około 15 minut. Na patelni przyrządzić sos pomidorowy, czyli na patelnię wlać pomidory z puszki – rozgniecione, dodać koncentrat, fasolę, dymkę, zagotować, doprawić do smaku. Do sosu dodać roladki, posypać natką. Podawać z bagietką