Sznycel wiedeński oryginalny przepis – wiener schnitzel

16 sierpnia 2011, dodał: Scarlett
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– cielęcina najlepiej z udźca
– bułka tarta
– mąka
– jajko
– pieprz, sól
– masło lub smalec lub olej (w oryginale smaży się na maśle)

Sznycel rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Panierować w mące, jajku i bułce, smażyć po 4 minuty z każdej strony.
Podawać z cytryną i  sałatką ziemniaczaną.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Jeden komentarz do Sznycel wiedeński oryginalny przepis – wiener schnitzel

  1. avatar Szogun pisze:

    W oryginale smaży się na smalcu, a nie na maśle. Taki kotlet ale na maśle pochodzi z Włoch i jest pierwowzorem wiedeńskiego ;) Pozdro!

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...