Kurczak w śmietanie

24 listopada 2009, dodał: nena
Artykuł zewnętrzny
    Składniki

  • kurczak
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • kubek śmietany
  • 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • pieprz
  • sól
  • vegeta
  • olej

Kurczaka umyć,podzielić na części,osuszyć. Do dużej miski wsypać połowę pokrojonej cebuli i czosnku. Ułożyć na tym kawałki kurczaka i przysypać pozostała cebulą i czosnkiem. wszystko zalać olejem,sosem sojowym posolić,popieprzyć i zalać śmietaną,odstawić do lodówki na 12 h. Po 12 h kurczaka oczyścić z cebuli i czosnku,włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec około godziny w między czasie podlewając odrobinę bulionem i sosem z marynaty.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz