Ognista papryka

30 grudnia 2011, dodał: plumka6
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
  • 2 i 1/2 papryki czerwonej
  • 10 dag ryżu
  • kilka łyżek oliwy
  • 1-2 papryczki chili
  • 2 cebule
  • 1/2 puszki fasoli czerwonej
  • 5 dag startego sera
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • vegeta
  • chili w proszku
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany

Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie- odcedzamy i odstawiamy na bok.

Jedną paprykę kroimy drobniutko i razem z posiekaną cebulą i papryczką chili podsmażamy na oliwie.                                                            Dodajemy obrane ze skórki i pokrojone drobno pomidory oraz przyprawy, a na koniec przecier, ketchup i fasolę.

Sos mieszamy z ugotowanym wcześniej ryżem.
2 papryki kroimy wzdłuż na połówki- napełniamy farszem ryżowo- warzywnym, posypujemy startym serem i zapiekamy lub grillujemy.

file1311024347



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz