Kotleciki z gotowanego kurczaka
Artykuł zewnętrzny
Bardzo proste danie – a co ważne można wykorzystać drobne kawałki gotowanego kurczaka.
Czas: 15 minut
Składniki :
- mięso ugotowane z 2 pałek z kurczaka ( to porcja na 2 małe kotleciki )
- 1 małe jajko
- 1 kromka chleba tostowego
- sól
- pieprz mielony
- bułka tarta
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki masła
Obrać mięso ze skórek, chrząstek i kostek. Zmielić w malakserze razem z chlebem. Dodać jajko. Wymieszać dokładnie. Posolić i dodać pieprz mielony.
Uformować 2 kotleciki. Panierować w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Usmażyć na rumiano kotleciki przewracając w trakcie smażenia.
Podałam z ziemniakami z wody i sosem kalarepkowym.