Sałatka ryżowa z tuńczykiem

14 lipca 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

3 woreczki ryżu,

1 cebula,

3 jajka,

ketchup,

3 łyżki majonezu,

5 większych ogórków konserwowych,

puszka tuńczyka w oleju,

sól,

pieprz.

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Jajka ugotować na twardo, obrać, drobno pokroić. Ogórki i cebulę również drobno pokroić. Tuńczyka lekko odsączyć.

Układać warstwami:

1) Ryż, ketchup, cebula.

2) Ryż, jajka, posypać solą i pieprzem, ketchup, ogórki.

3) Ryż, majonez, tuńczyk.

4) Ryż, ketchup.

Bardzo smaczna i pożywna sałatka warstwowa.

file1310663110



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...