Owocowy torcik z kremem cytrynowym
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
Ciasto:
- 5 jaj
- 5 łyżek mąki krupczatki
- 5 łyżek cukru kryształu
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- pół litry borówki mogą też być wiśnie lub porzeczki
Krem:
- Krem Delecta cytrynowy
- 150 g jogurtu naturalnego
- 250 ml. mleka
- galaretka wiśniowa lub inna Delecta
Wykonanie:
Ciasto: Ubić pianę z białek, dodać cukier i ubić na sztywno. Następnie dodać do piany żółtka i nadal ubijać. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do małej tortownicy wyłożonej pergaminem i piec w temp ok 170 stop. przez 45 min.
Krem przygotować wedle przepisu na opakowaniu.
Blat biszkoptowy przekroić, rozsmarować krem na nim układać owoce. Wierzch udekorować owocami i galaretką.
Smacznego:)