Kisiel truskawkowy

17 czerwca 2009,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 0,5 kg truskawek w cukrze
  • w szklanki wody
  • sok z cytryny
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • 400 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny

Truskawki z 1/2 szklanki cukru zagotować w wodzie, przetrzeć przez sito, doprawić sokiem z cytryny.

Przetarte truskawki postawić na ogień, zagotować i dodać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z niewielką ilością wody, ponownie zagotować.

Tryzmac na ogniu około 2 minuty, gorący kisiel przekładać do salaterek, odstawić do ostudzenia. Przed podaniem polać sosem jogurtowym, lekko spienionym ze skórką otartą z cytryny.





FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.