Jajka zapiekane w bułeczkach

15 czerwca 2011, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Jajka zapiekane w bułeczkach to znakomite i szybkie danie na  obiad lub kolację.

Składniki:

– 4 jajka

– 4 bułeczki

– 2 łyżki mleka

– 4 dkg masła

– łyżeczka startego sera żółtego

– sól, pieprz

Wykonanie:

Czerstwe kajzerki zetnij do 1/3 wysokości i wydrąż miękisz. Wnętrze skrop mlekiem i posmaruj cienko masłem. Do tak przygotowanych bułeczek, wbij po jednym surowym jajku, dopraw solą i pieprzem, a następnie posyp je startym serem. Na wierzch każdej bułki daj odrobinę masła. Bułeczki zapiec w piekarniku.



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.