Omlet – przepis podstawowy

20 listopada 2009, dodał: kariana844
Artykuł zewnętrzny

3 jajka wymieszaj widelcem z 1 łyżką wody, dodaj szczyptę soli i pieprzu.
Na rozgrzaną patelnię daj masło, po chwili wlej jajka. Smaż na umiarkowanym ogniu. Gdy omlet zacznie się ścinać, unieś jego brzeg i przechyl patelnię,
żeby surowa masa jajka spłynęła na dno. Dalej smaż omlet, aż się zetnie i zrumieni od spodu. Potem złóż go na połowę i przełóż na talerz. Omlet możesz jeśc zarówno bez dodatków jak i z dodatkami np. nadzieniem pomidorowym czy grzybowym itp.



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...