Zupa czosnkowa

20 listopada 2009, dodał: Justyna
Artykuł zewnętrzny

dla czterech osób

10 ząbków czosnku lekko zmiażdżonych

2 cebule posiekane

1 gałązka szałwii

2 gałązki tymianku

1 litr wywaru z warzyw

2 liście laurowe

4 łyżki oliwki

8 ząbków czosnku (dodatkowo)

2 łyżki szczypioru

4 kromki chleba tostowego

Olej do smażenia

Sól

Pieprz

Cebule lekko podsmaż na oliwie.

Zagotuj wywar z solą, pieprzem i liściem laurowym i ziołami, dodaj zmiażdżony czosnek i gotuj ok. 20 minut.

Chleb pokrój w paski i usmaż na oliwie na złoty kolor.

Wyjmij zioła z wywaru i zmiksuj zupę, dopraw, dodaj dodatkowe ząbki czosnku, posyp szczypiorem i podawaj z grzankami.

file1258745829



FORUM - bieżące dyskusje

Odciski na palcach stóp
Im dłużej się naciska te same części stopy ,tym większe ryzyko odcisków....
Najdziwniejsze prace domowe Waszych…
Napisanie wiersza. No nie każde dziecko to materiał na poetę:)
Nocleg Rewa
Ceny i w domkach już oszalały, taniej i przyjemniej jest wyjechać za granicę, naprawdę....
Zazdrość o byłą partnerkę chłopaka…
Wiele dziewczyn jest zadrosnych, bo czują się niepewnie w związku, czyli facet...