cielęcina z Porto

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki

600 g     cielęciny
100 g     warzyw mieszanych (marchwi, selera, pietruszki, celer)
20 g     masła
2 łyżki     oleju
150 g     cebuli
2-3 łyżeczki     Vegety pikantnej
               anyżek
100 ml     przecieru pomidorowego Podravka
3 ząbki     czosnku
50 ml     czerwonego Porto

Do posypania:
1 łyżka     posiekanej natki

 

Przygotowanie

   1. Cielęcinę pokroić w kostkę, a warzywa korzeniowe skroić w drobną kosteczkę.
   2. Na mieszance masła i oleju obsmażyć cielęcinę.
   3. Dodać posiekaną cebulę, warzywa, łyżeczkę Vegety pikantnej i anyżek. Podlać wodą i dusić, póki mięso nie zmięknie.
   4. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, posiekany czosnek, pozostałą Vegetę pikantną i wino.

Serwowanie

Podawać z ziemniakami, kopytkami lub ryżem.

na podstawie: www.podravka.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

wakacyjne kolory paznokci
Neonowe kolory – odważne i energetyzujące. Neonowe kolory to prawdziwy hit lata 2024. Żywe...
Koncerty
Ja byłam ostatnio na dni Tyczyna gdzie był koncert zespołu IRA. Wspaniały, niezapomniany koncert!!!
pokój dziecięcy
Ozdoby na ścianę do pokoju dziecka to doskonały sposób na nadanie pomieszczeniu charakteru...
Jaka fryzura do okrągłej twarzy?
Dla twarzy okrągłej idealnym rozwiązaniem jest long bob, zwany również lobem. To dłuższa wersja...