Szybki makaron w 25 min:)

6 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki
  • 2 duże cebule
  • 3-4 ząbki czosnku
  • szczypta zmielonej czerwonej papryki
  • suszona bazylia
  • sól, pieprz, olej do smażenia, kilka listków świeżej bazylii


Wykonanie:

Makaron gotuję w osolonym wrzątku tak jak jest podane na opakowaniu. Cebulę obieram i kroję w kostkę, następnie zrumieniam ją na dobrze rozgrzanym oleju wraz z przeciśnientym przez praskę czosnkiem. Do zarumienionej cebuli i czosnku dodaję ugotowany wcześniej makaron. Następnie przyprawiam do smaku solą, pieprzem, mieloną papryką, suszoną bazylią i tymiankiem. Wszystko podsmażam jeszcze chwilkę na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Makaron zdejmuję z ognia i przekładam na talerze. Dekoruję świeżymi listkami bazylii.

Smacznego:)

file1307380647