Parówki z farszem warzywnym w 30 min.

6 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

To danie nie może się nie udać. Zapewniam też, że świetnie smakuje:)

Składniki:

  • puszka kukurydzy
  • cebula
  • czerwona papryka
  • łyżka oleju
  • 60 dag grubych parówek
  • łyżka masła
  • sól, pieprz, keczup

Wykonanie:

Kukuryszę odsączam na sitku. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję i usuwam z niej gniazdo nasienne, miąższ zaś kroję w małą kostkę. Cebulę z papryką duszę na rozgrzanym oleju ok. 10 min. Wsypuję kukurydzę. Doprawiam solą i pieprzem. Parówki głęboko nacinam wzdłuż i podsmażam na maśle. Na koniec napełniam parówki obficie warzywami i polewam keczupem:)

Życzę Smacznego:)

file1307378989