Parówki z farszem warzywnym w 30 min.
Artykuł zewnętrzny
To danie nie może się nie udać. Zapewniam też, że świetnie smakuje:)
Składniki:
- puszka kukurydzy
- cebula
- czerwona papryka
- łyżka oleju
- 60 dag grubych parówek
- łyżka masła
- sól, pieprz, keczup
Wykonanie:
Kukuryszę odsączam na sitku. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Paprykę myję i usuwam z niej gniazdo nasienne, miąższ zaś kroję w małą kostkę. Cebulę z papryką duszę na rozgrzanym oleju ok. 10 min. Wsypuję kukurydzę. Doprawiam solą i pieprzem. Parówki głęboko nacinam wzdłuż i podsmażam na maśle. Na koniec napełniam parówki obficie warzywami i polewam keczupem:)
Życzę Smacznego:)