Błyskawiczny makaron z tuńczykiem w 25 min.:)
Artykuł zewnętrzny
Bardzo smacznie a przy tym niedrogie i proste danie:)
Składniki:
200g sera pleśniowego z niebieską pleśnią
500 g makaronu spaghetti
pół puszki kukurydzy
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
Wykonanie:
W garnku zagotowuję 2 litry wody. Makaron gotuję tak jak pisze na opakowaniu. Gdy będzie już ugotowany odcedzam go na sitku, Osobno odcedzam kukurydzę i łączę ją z makaronem. Kruszę ser pleśnowy i również dodaję go do makaronu, delikatnie mieszając. Tuńczyka z sosem dodaję do makaronu i całość dokładnie mieszam. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Natkę pietruszki drobno siekam. Tak przyrządzany makaron podaję na gorąco. Na wierz posypuję go natką pietruszki.