Letni sernik na sucharkach

24 czerwca 2013, dodał: milagro
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

Opakowanie sucharków

Krem czekoladowy (Nutella lub inny) 400 g

Serek homogenizowany truskawkowy 600 g

Śmietana 30% 300 ml

2 łyżki żelatyny

Truskawki 0,5 kg

Galaretka truskawkowa

Przygotowanie:

Sucharki rozgniatamy na miałko, łączymy z kremem czekoladowym. Masę wykładamy na okrągłą lub niedużą kwadratową blaszkę (ok.30 x 25 cm).
Ubijamy śmietanę, dodajemy serki homogenizowane i trochę pokrojonych truskawek. Żelatynę rozpuszczamy  i dodajemy do masy serowej. Wykładamy na spód z sucharków. Dekorujemy truskawkami, zalewamy tężejącą galaretką.
I gotowe!
Przed podaniem można wyjąć na chwilę z lodówki (wówczas spód będzie bardziej miękki) i polać musem truskawkowym.

W zależności od pory roku można modyfikować skład: np. dodać banany, owoce z puszki lub inne sezonowe specjały.
Smacznego!

file1307192692