Fasola po włosku w 30 min:)

3 czerwca 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Mojej rodzinie to danie bardzo zasmakowało a przyrządzenie jego zajęło mi zaledwie kilka minut:)

Składniki:

puszka czerwonej fasoli

puszka ananasa w kostkach

mały koncentrat pomidorowy

20 dag cienkiej kiełbasy

2 cebule oraz sól, pieprz i olej do smażenia

Przygotowanie:

Fasolkę oraz ananasa odsączamy, nie wylewając syrpu z ananasa. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy ją na oleju po chwili dodając kiełbasę i dalej przez moment podsmażamy. Następnie wlewamy do nich syrop z ananasa i dusimy wszystko 5 min. Po czym dodajemy fasolkę i ananasa i dusimy kolejne 7 min mieszając. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy  doprawiamy solą i pieprzem i dusimy 10 min. Kiedy danie jest już gotowe nakładamy je na talerz, podajemy z chlebem:)

Smacznego!!!

file1307124268