Tortille pikantne

5 czerwca 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny


Składniki

  • 100 g     cebuli
  • 2 łyżki     oleju
  • 350 g     mielonej cielęciny
  • 3 łyżeczki     Vegety pikantnej
  • 1     opakowanie krojonych pomidorów Podravka (390 g)
  • 300 g     czerwonej i żółtej papryki
  • 100 g     czerwonej fasoli z puszki
  • 100 g     słodkiej kukurydzy z puszki
  • 1 łyżka     posiekanej natki pietruszki
  • 8     tortilli


Przygotowanie

1. Cebulę drobno posiekać i krótko podsmażyć na oleju.
2. Dodać mielone mięso, 1 łyżeczkę Vegety pikantnej i dusić przez ok. 15 minut, dolewając od czasu do czasu trochę wody.
3. Następnie dodać krojone pomidory, pokrojoną w kostkę paprykę i dusić przez kolejne 15 minut.
4. Pod koniec duszenia dodać fasolę, kukurydzę, pozostałą ilość Vegety pikantnej oraz natkę pietruszki.
5. Tortille podgrzać w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku.

Na każdą tortillę nałożyć 1-2 łyżki nadzienia, złożyć i podawać z sosem Guacamole.
Można również nałożyć nadzienie na zimne tortille i podgrzać je w piekarniku nagrzanym do temperatury 130°C przez około 3-5 minut.

na podstawie: www.podravka.pl