Sandwicze z masłem orzechowym i bananami
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 1/2 szklanki masła
- 3/4 szklanki masła orzechowego
- 3 łyżki miodu
- 1,5 łyżeczki mielonego cynamonu
- 2-3 dojrzałe banany
- 8 kromek białego chleba
Sposób przygotowania:
Na patelni roztopić 3 łyżki masła. Upewnić się, że masło się nie przypaliło.
W misce wymieszać masło orzechowe, miód i cynamon. Pokroić banany w grube plastry. Nałożyć masę na 4 kromki chleba i przykryć plasterkami banana. Przykryć pozostałymi 4 kromkami chleba. Posmarować resztą masła kanapki po obu stronach. Smażyć kanapki na patelni, aż z każdej strony zrobią się złociste. Przeciąż po przekątnej i podawać na gorąco.
Smacznego!