Leczo z kabacza idealne zarówno na obiad jak i kolację:)

30 maja 2011, dodał:
Artykuł zewnętrzny

Do przyrządzenia tego bardzo prostego dania będziemy potrzebować:

– 2 średniej wielkości młode kabaczki

– 2 czerwone pomidorki

–  2 cebulki

–  pół dużego słoiczka koncentratu pomidorowego

oraz kilka 2 kawałki cienkiej kiełbaski

A tak to się robi:

Obieramy kabaczki ze skórki, kroimy je w kosteczkę, następnie sparzamy wrzątkiem pomidorki, zdejmujemy z nich skórkę i również kroimy je w kostkę to samo robimy z cebulką czyli obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbaskę również w kostkę pokrojoną podsmażamy z cebulką na patelni. Po czym wrzucamy ją do garnka z pokrojonym kabaczkiem i pomidorem, zalewamy 2 łyżkami wody i czekamy aż się zagotuje. Wtedy dodajemy koncentrat, szczyptę pieprzu, ostrej papryki oraz bazyli do smaku. I podduszamy całość aż nam zmięknie. Leczo można podawać tradycyjnie z chlebem.

Czas na przygotowanie leczo wynosi ok. 30 min:)

Życzę smacznego:)

file1306791430



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...