Oko na Maroko czyli szybkie danie bardzo tanie!
Artykuł zewnętrzny
Oko na Maroko
Chciałabym podać przepis na bardzo szybki obiad. Dostałam go w akademiku i korzystam z niego do dziś.
Składniki dla dwóch osób:
– kasza kuskus 3/4 szklanki,
– puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym,
– duża cebula,
– 2 łyżki keczupu,
– vegeta, pieprz i olej do smażenia.
Przygotowanie:
Porcję kaszy kuskus posypujemy vegetą i zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i czekamy aż spęcznieje. W tym czasie szklimy na patelni cebulę pokrojoną w talarki. Do cebuli dodajemy rozgnieciony widelcem filet z makreli w sosie pomidorowym wraz z całym sosem. Dodajemy dwie łyżki keczupu i dużo pieprzu. Podsmażamy jeszcze minutkę i podajemy z gotowym kuskusem. Smacznego!