Obiadowy kebab w 20 minut!
Przepis na obiad dla 4 osób
Składniki:
1 kapusta pekińska
1 pierś0,5 fasoli czerwonej z puszki
0,5 kukurydzy z puszki
majonez lub sos czosnkowy
pierś z kurczaka
2 łyżki oleju
1 łyżka przyprawy do gyrosa
ogórki konserwowe
4 kajzerki
czosnek w proszku
masło
To danie choć wygląda na bardzo pracochłonne jest błyskawiczne w przygotowaniu! Pierś z kurczaka kroimy w kostkę (w tym czasie podgrzewamy na patelni olej), na rozgrzany tłuszcz wrzucamy mięso i dodajemy przyprawę do gyrosa. W tym czasie przekrawamy bułki na pół smarujemy lekko masłem i posypujemy czosnkiem, a następnie wkładamy do piekarnika na 10 minut do temp 180*. Co jakiś czas należy przemieszać mięso, a w wolnej chwili poszatkować kapustę pekińską i wymieszać z kukurydzą i fasolą – rozłożyć na talerze. Polewamy majonezem lub sosem, z boku układamy przekrojone ogórki, układamy usmażone mięso. Wyjmujemy bułeczki i jemy.