Grillowane szparagi z szynką parmeńską

15 września 2013, dodał: lipstick
Artykuł zewnętrzny


ilość dla 4 osób

  • 1 op . zielonych szparagów
  • 1 op. białych szparagów
  • 150 g szynki parmeńskiej
  • 3-4 łyżki masła
  • 200ml jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu light
  • 1 łyżka cukru
  • sól morska
  • sos sałatkowy prowansalski
  • przyprawa do potraw z grilla

Obierz białe szparagi. Wszystkie ugotuj w osolonej wodzie z masłem i cukrem. Następnie oprósz przyprawą do potraw z grilla. Owiń po 3 szt. cienkimi plastrami szynki armeńskiej, piecz na ruszcie, smarując co jakiś czas masłem. Szparagi podawaj z jogurtem wymieszanym z majonezem i Fit up! sosem sałatkowym klasycznym.