Pieczarki z ziemniakami 2
Artykuł zewnętrzny
Małe co nie co. Podaję do mięs pieczonych i drobiu pieczonego.
Czas : 35 minut
Składniki :
- 3 nieduże ziemniaki
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki słodkiej śmietanki
- sól
- 8 dużych pieczarek- same kapelusze
- 2 łyżki pokrojonego koperku
- 2 łyżki oleju
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić. Utłuc dodając do nich masło i śmietankę. Wymieszać z koprem.
W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek. Zdjąć kapelusze z patelni – posolić.
Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym – można za pomocą szprycy do dekorowania tortów.
Przed podaniem ułożyć na patelni i podgrzać pod przykryciem. Dekorować gałązkami kopru.