Wafle pieguski
Artykuł zewnętrzny
zgrabne kanapeczki na przekąskę
składniki:
- kilka wafli extra cienkich Good Food
- kilka plasterków wędzonej, parzonej piersi z kurczaka
- kilka łyżek groszku konserwowego
- 1 jajko na twardo
- 2 łyżki posiekanej zieleniny – natki pietruszki i koperku
- 2 garstki kiełków rzodkiewki
- 2 łyżki serka śmietankowego z ziołami
- 3-4 łyżki jogurtu naturalnego
- do smaku: sól, pieprz ziołowy
- do przybrania: listki natki, sałata
sposób przygotowania: Obrane ze skorupki jajko i wędlinę pokroić w drobną kostkę. Dodać 3/4 groszku, posiekane kiełki i zieleninę. Dodać także serek wymieszany z jogurtem i dokładnie połączyć z masą, ale tak żeby nie rozgnieść groszku. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym. Wafle przekroić na połówki, nałożyć masę. Udekorować pozostałym groszkiem i listkami natki