Buraczki duszone w śmietanie

17 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

½ kg buraków

1 łyżka soli

150 ml śmietany 18%

½ łyżeczki soli

½ łyżeczki białego mielonego pieprzu

2 łyżeczki jabłkowego octu winnego

¼ łyżeczki fruktozy

Buraki ugotować z łyżką soli tak, aby były lekko twardawe. Ostudzić, obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. Wlać do garnka, dodać starte buraki i gotować na małym ogniu przez około 15 minut (do momentu, aż buraki będą dostatecznie miękkie). Dodać ocet i fruktozę. Wymieszać i gotować jeszcze przez 2 minuty.

Smacznego!

file1258473514



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
Jaki utrwalacz do pazknoci ???
Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
Niechęć do macierzyństwa
W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
pasemka na czarne włosy
Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...