Sałatka z kalafiorów i awokado
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
opakowanie „Kalafiory” POLTINO
1 cebula średniej wielkości
1 awokado
1 melon miodowy
4 ugotowane jajka
2 średnie pomidory
pęczek koperku
4 łyżki majonezu
sól, pieprz, sok z cytryny
Sposób przygotowania:
- cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i pozostawić na około 30 minut,
- kalafior ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki,
- avocado ( pokrojone skropić sokiem z cytryny), pomidory i jajka pokroić w kostkę, melon przekroić na pół usunąć pestki wdrążyć miąższ pokroić w kostkę
- połączyć wszystkie składniki, dodać majonez i posiekany koperek,
- doprawić do smaku solą i pieprzem,
- gotową sałatkę podawać w wydrążonym melonie
źródlo www.poltino.pl