Puree ziemniaczane w waflu tortowym

19 marca 2011, dodał: ewciaa1301
Artykuł zewnętrzny

Ilość składników jest zależna od tego jak dużą porcję chcemy przygotować. Ja zazwyczaj obieram około pół średniego garnka ziemniaków( 10-15 szt) a następnie gotuje je w osolonej wodzie. Gdy ziemniaki już się ugotują i odlejemy wodę dodaję 2 łyżki masła i odrobinę mleka, tak aby wyszło nam puree. Następnie gorącym puree przekładam wafle tortowe. Czekam kilka minut aż wafle zmiękną pod wpływem ciepła i ziemniaczanej papki i zwijam w roladę, którą należy odstawić do wystygnięcia. Gdy nasza rolada jest już zimna kroimy ją w plastry i smażymy jak schabowe czyli obtaczamy w roztrzepanym przyprawionym solą i pieprzem jajku a potem bułce tartej a następnie smażymy na patelni.

Tak przygotowane roladki ziemniaczane podajemy do mięs, zamiast standardowego ziemniaka. Wygląda niesamowicie elegancko ale i też tak smakuje:)



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jak rozmawiać z małym dzieckiem o j…
Mówmy dziecku o swoich potrzebach i uczuciach. Dawanie jasnych komunikatów – jak twoje zachowanie...
Jak poznałyście i zakochałyscie się…
Ja swojego przyszłego męża poznałam na dyskotece. To były czasy pięknej młodości,beztroskiej i niezapomnianej zabawy.
Wzór na spodniach
Choć wydaje się to kłopotliwe, stworzenie stylizacji ze spodniami we wzory nie jest...
wzdęcia
Dobrym sposobem na wzdęcia są herbatki ziołowe. Osobom, które często mają problem z uciskającymi...