Ziemniaki faszerowane salsą

18 marca 2011,
dodał: marzenagr
Artykuł zewnętrzny


Składniki

4 duże ziemniaki do pieczenia
1/2 szklanki salsy
1 szklanki startego cheddara
sól morska i świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie

Nagrzej piekarnik do 180 stopni C. Piecz ziemniaki przez ok. 1 godz., aż ich miąższ będzie bardzo miękki. Gdy dostatecznie ostygną, odetnij wierzch z jednej strony. Usuń większość miąższu, pozostawiając go tyle, by nie uszkodzić skórki, a ziemniak zachował kształt. Zagnieć wydrążoną zawartość z salsą i serem. Umieść farsz z powrotem w skorupach napełniając je “z górką”. Piecz, aż nadzienie przybierze złoto-brązowy kolor.



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...