Wołowina diabelska

15 marca 2011, dodał: kodle
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

60 dkg wołowiny bez kości
2 świeże strączki chili oraz 2 ząbki czosnku
czarny pieprz świeżo mielony
5 łyżek sosu sojowego
2 duże czerwone papryki
2 cebule
puszka pomidorów
150 g śmietany
trochę mąki
olej
słodka papryka,
sambal oelek (indonezyjska przyprawa do ryżu)

1. Mięso pokroić w paseczki. Chili wypestkować i pokroiś w krążki. Czosnek posiekać. Włożyć mięso do miski, wymieszać z chili, czosnkiem, pieprzem i sosem sojowym i marynować przez 1 godzinę.

2. W tym czasie pokroić paprykę paseczki, a cebulę w talarki.

3. Rozgrzać olej i partiami podsmażać mięso. Mięso wyjąć i następnie dusić na niej paprykę i cebulę

4. Dodać pomidory i śmietanę i dusić je razem z papryką i cebulą. Zaprawić odrobiną mąki. Na koniec włożyć mięso.
Doprawić pieprzem, papryką i sambal oelek (ostrożnie z tym ostatnim:)

Wołowina wychodzi wyjątkowo smaczna i pikantna



FORUM - bieżące dyskusje

Straciłam dwa zęby. Gdzie wstawiać …
Implanty też mają skutki uboczne, bo to metal, obce ciało w dziąśle...
Przyda się dziecku tablet?
Laptop jest najbardziej uniwersalny...
Problemy z PPK
Ja tam liczę na siebie, a nie na narzucone przez państwo opcje, które...
Cała prawda o mężczyznach
Faceci działają tylko w swoim interesie, zauważyłam już dawno, że nie kierują się uczuciami...