Wędzony schab z dzika

29 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

400 g wędzonego schabu z dzika

Mus chrzanowo-jajeczny:

150 g masła
100 g tartego chrzanu
4 ugotowane na twardo jajka
1 mały pęczek szczypiorku
Sól, pieprz biały mielony Prymat do smaku

Sos:
1 obrany, ugotowany burak
100 ml jogurtu naturalnego
40 ml miodu pitnego
1 łyżka miodu pszczelego
Sok z ½ cytryny
Sól, pieprz biały mielony Prymat do smaku

4 marynowane rydze
4 ugotowane jajka przepiórcze do dekoracji

Posiekane jajka połączyć z odciśniętym chrzanem, masłem i posiekanym szczypiorkiem, doprawić do smaku i odstawić na kilka minut do lodówki.
Buraka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać do jogurtu, dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz miodem pszczelim i pitnym.
Na talerzu ułożyć torcik z musu chrzanowego i cienko pokrojonych plastrów schabu z dzika.
Danie udekorować marynowanym rydzem, resztą musu chrzanowego, sosem jogurtowo-buraczkowym, cząstkami jajek przepiórczych i świeżym szczypiorkiem.

źródło: www.prymat.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Mieszkanie w bloku czy domek?
Jeżeli pracuje się w centrum, zamieszkanie w bloku to najczęstszy wybór. Jeśli szuka...
Jaki kolor auta dla kobiety?
Jeśli zaś chodzi o kolor samochodu dla kobiety, wielką popularnością cieszą się cieplejsze barwy:...
Bardzo się pocę - macie sprawdzone …
Wśród nich wymienić można: odpowiednią higienę, stosowanie antyperspirantów i blokerów, laseroterapię, iniekcje z toksyny...
A jakie wam się podobają sukienki n…
Kluczem do udanej stylizacji zimą jest warstwowanie. Wybierz gładką sukienkę o prostym kroju...