3bit

30 listopada 2010, dodał: Ewa
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

6 opakowań herbatników szkolnych

1 kostka masła lub dobrej margaryny

1 budyń śmietankowy Delecty

1,5 szklanki mleka

1 puszka masy kajmakowej

400 g śmietany kremówki

2 łyżeczki żelatyny spożywczej Delecta

4 łyżki cukru pudru

tarta czekolada deserowa do posypania

Ugotować budyń i odstawić do wystygnięcia a następnie utrzeć go z masłem na krem.

Śmietanę ubić, dodać cukier i żelatynę rozpuszczoną w kilku łyżkach gorącej wody (przed podaniem należy ostudzić, żeby śmietana się nie zważyła).

Na blaszce wyłożyć warstwę herbatników. Wysmarować je masą kajmakową (żeby łatwiej się rozsmarowywała, można podgrzać). Na to nakładać drugą warstwę herbatników a na nie wyłożyć krem z budyniu. Następnie ułożyć trzecią warstwę herbatników a na wierzch wyłożyć bitą śmietanę. Posypać obficie wiórkami ze startej czekolady. Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin ponieważ ciasto najlepsze jest na zimno i gdy herbatniki „złapią” smaki i wilgoć z mas kremowych.

Smacznego!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...