Kurki z krewetkami | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Kurki z krewetkami

5 września 2012, dodał: QDasza
Artykuł zewnętrzny

Udany mariaż krewetek i grzybów – w tym wypadku kurek.

– 300 g krewetek (królewskich, grenlandzkich – wg upodobań)

– 300 g kurek (drobnych)

– 1 cebula

– pęczek kolerku

– sok z 1 cytryny

– 2 łyżki masła

sos:

– śmietana 18 (lub jogurt)

– poszatkowany koperek

– kilka kropel cytryny

– ewentualnie pieprz i zgnieciony czosnek (w zależności od preferencji smakowych)

Podajemy z bagietką/grzankami/pieczywem czosnkowym

Etapy przygotowania

Razem z cebulą na maśle podsmażamy kurki (starannie wcześniej oczyszczone i wypłukane). Smażymy aż puszczą sok.

Następnie dodajemy krewetki (jeśli są zamrożone należy je wcześniej odmrozić). Razem posmażamy je ok 3-4 minuty (w zależności od wielkości krewetek).

Doprawiamy do smaku solą (opcjonalnie), pieprzem i sokiem z cytryny, dodajemy drobno posiekanym koperek.

I nasze wyjątkowo eleganckie danie jest gotowe! Podajemy w miseczkach, krewetki można polać sosem i posypać odrobiną koperku.

file1346835845



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Jakie radio?
Ja bardzo lubię słuchać radia RMF FM lub radia ESKA
kto jest fotografikiem?
Artysta fotografik zajmuje się robieniem zdjęć, przekazując innym swoją wizję świata bądź dokumentując zastaną rzeczywistość....
hollywoodzki uśmiech - czy to możli…
Hollywoodzki uśmiech to nic innego jak wcześniej wspomniany biały uśmiech, symetryczny i pozbawiony...
Ubiór na rozmowę kwalifikacyjną
W przypadku kobiet mogą być to ciemne jeansy, koszula i marynarka lub kardigan/sweter...