Żurek

18 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kość wędzona
    żurek śląski w butelce
    marchew
    pietruszka
    seler
    biała kiełbasa
    jajka gotowane na twardo
    sól
    pieprz
    majeranek
    ziele angielskie
    liść laurowy

      danie na obiad Wielkanocny ale nie tylko…


      Gotujemy wywar na kości wędzonej z warzywami. Dodajemy przyprawy, żurek śląski w butelce i białą kiełbasę. Dodajemy takżę majeranek. Zagotowujemy i gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu. Rozlewamy do talerzy, dodajemy połówki jajek oraz porcje kiełbasy białej. Podawajemy z pieczywem. Smacznego !!!

      file1263851285



      FORUM - bieżące dyskusje

      Wattpad - korzystacie?
      Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
      Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
      A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
      Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
      Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
      Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
      Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...