Żurek

18 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kość wędzona
    żurek śląski w butelce
    marchew
    pietruszka
    seler
    biała kiełbasa
    jajka gotowane na twardo
    sól
    pieprz
    majeranek
    ziele angielskie
    liść laurowy

      danie na obiad Wielkanocny ale nie tylko…


      Gotujemy wywar na kości wędzonej z warzywami. Dodajemy przyprawy, żurek śląski w butelce i białą kiełbasę. Dodajemy takżę majeranek. Zagotowujemy i gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu. Rozlewamy do talerzy, dodajemy połówki jajek oraz porcje kiełbasy białej. Podawajemy z pieczywem. Smacznego !!!

      file1263851285



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
      Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
      Jaki utrwalacz do pazknoci ???
      Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
      Niechęć do macierzyństwa
      W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
      pasemka na czarne włosy
      Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...