Żurek

18 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    kość wędzona
    żurek śląski w butelce
    marchew
    pietruszka
    seler
    biała kiełbasa
    jajka gotowane na twardo
    sól
    pieprz
    majeranek
    ziele angielskie
    liść laurowy

      danie na obiad Wielkanocny ale nie tylko…


      Gotujemy wywar na kości wędzonej z warzywami. Dodajemy przyprawy, żurek śląski w butelce i białą kiełbasę. Dodajemy takżę majeranek. Zagotowujemy i gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu. Rozlewamy do talerzy, dodajemy połówki jajek oraz porcje kiełbasy białej. Podawajemy z pieczywem. Smacznego !!!

      file1263851285



      FORUM - bieżące dyskusje

      Samotne wakacje - jak je spędzić?
      Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
      Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
      O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
      Problemy z roślinkami
      Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
      horoskopy, wróżby
      A to jest ciekawe, że nawet osoby, które nie wierzą w horoskopy, z ciekawości...