Żurek

20 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 szkl. zakwasu
6 dag słoniny
2-3 cebule
5-6 ziemniaków
1 szkl. śmietany
sól
mąka
1-2 ząbki czosnku
pieprz
majeranek
ziele angielskie

Wykonanie:

Cebulę ugotować . Zakwas wymieszać razem z mąką, wlać do garnka. Słoninę podsmażyć z cebulą, dodać przyprawy i doprawić śmietaną. Podawać z ziemniakami pokrojonymi i ugotowanymi w kostkę.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...