Żurek

20 listopada 2009,
dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 szkl. zakwasu
6 dag słoniny
2-3 cebule
5-6 ziemniaków
1 szkl. śmietany
sól
mąka
1-2 ząbki czosnku
pieprz
majeranek
ziele angielskie

Wykonanie:

Cebulę ugotować . Zakwas wymieszać razem z mąką, wlać do garnka. Słoninę podsmażyć z cebulą, dodać przyprawy i doprawić śmietaną. Podawać z ziemniakami pokrojonymi i ugotowanymi w kostkę.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...