Zupa ziemniaczana z kurkami o kwaskowatym smaku

24 września 2010, dodał: bernika
Artykuł zewnętrzny
  • 1,5l bulion warzywnego
  • łyżka octu winnego
  • Sól
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • śmietana
  • kminek
  • 200g kurek
  • 500g ziemniaków
  • pieprz czarny mielony
  • Pokroić ziemniaki w kostkę, przesmażyć na łyżeczce masła, zalać bulionem. Dodać kurki, część odłożyć na później. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, gotować, aż ziemniaki zmiękną, dodać śmietanę, przyprawić octem, tak żeby był lekko kwaskowaty smak, dodać natkę. Odłożone kurki przesmażyć na maśle i dodać na talerz do zupy. Zupę oczywiście można też zmiksować. I np dodać do niej połówki ugotowanych jajek.



    FORUM - bieżące dyskusje

    zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
    "Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
    Outlet - Promocje
    Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
    Jaki odkurzacz
    Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
    Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
    Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...