Zupa ziemniaczana z kurkami o kwaskowatym smaku

24 września 2010,
dodał: bernika
Artykuł zewnętrzny
  • 1,5l bulion warzywnego
  • łyżka octu winnego
  • Sól
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • śmietana
  • kminek
  • 200g kurek
  • 500g ziemniaków
  • pieprz czarny mielony
  • Pokroić ziemniaki w kostkę, przesmażyć na łyżeczce masła, zalać bulionem. Dodać kurki, część odłożyć na później. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, gotować, aż ziemniaki zmiękną, dodać śmietanę, przyprawić octem, tak żeby był lekko kwaskowaty smak, dodać natkę. Odłożone kurki przesmażyć na maśle i dodać na talerz do zupy. Zupę oczywiście można też zmiksować. I np dodać do niej połówki ugotowanych jajek.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Płock
    Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
    Domowe przepisy
    Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
    Kosmetyki z herbaty
    Ja robię z kawy mielonej
    Klasyka literatury - do czego wraca…
    Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...