Zupa ziemniaczana z kurkami o kwaskowatym smaku

24 września 2010,
dodał: bernika
Artykuł zewnętrzny
  • 1,5l bulion warzywnego
  • łyżka octu winnego
  • Sól
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • śmietana
  • kminek
  • 200g kurek
  • 500g ziemniaków
  • pieprz czarny mielony
  • Pokroić ziemniaki w kostkę, przesmażyć na łyżeczce masła, zalać bulionem. Dodać kurki, część odłożyć na później. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem, gotować, aż ziemniaki zmiękną, dodać śmietanę, przyprawić octem, tak żeby był lekko kwaskowaty smak, dodać natkę. Odłożone kurki przesmażyć na maśle i dodać na talerz do zupy. Zupę oczywiście można też zmiksować. I np dodać do niej połówki ugotowanych jajek.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Wolontariat zagraniczny
    Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
    Cukrzyca za ciąża
    Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
    Sieć C&A
    No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
    57 proc. osób do 40 roku życia nie …
    I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...