Zupa z zielonych szparagów z ryżem

17 lipca 2011,
dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

Potrzebuję 1/2 kg zielonych szparagów. Odcinam im czubki (ok. 5 cm) i blanszuję 4 minuty w osolonej wodzie. Hartuję w zimnej, odsączam. Resztę szparagów kroję na małe kawałki. 1/2 cebuli należy drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła, dodaję pokrojone szparagi, lekko podsmażam. 2 kostki rosołowe rozpuszczam w 1,5 l wrzątku. Rosołem zalewam cebulę i szparagi i gotuję. Zmniejszam ogień i gotuję do miękkości. Miksuję zupę. Dodaję 1/2 szklanki 18%  śmietany, doprawiam solą i pieprzem, zagotowuję. Przed podaniem dodaję ugotowany ryż i czubki szparagów.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...