Zupa z zielonych szparagów z ryżem

17 lipca 2011,
dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

Potrzebuję 1/2 kg zielonych szparagów. Odcinam im czubki (ok. 5 cm) i blanszuję 4 minuty w osolonej wodzie. Hartuję w zimnej, odsączam. Resztę szparagów kroję na małe kawałki. 1/2 cebuli należy drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła, dodaję pokrojone szparagi, lekko podsmażam. 2 kostki rosołowe rozpuszczam w 1,5 l wrzątku. Rosołem zalewam cebulę i szparagi i gotuję. Zmniejszam ogień i gotuję do miękkości. Miksuję zupę. Dodaję 1/2 szklanki 18%  śmietany, doprawiam solą i pieprzem, zagotowuję. Przed podaniem dodaję ugotowany ryż i czubki szparagów.



FORUM - bieżące dyskusje

Płock
Ja to już w ogóle nie widzę promocji, bo sam napis Promocja przeczy...
Domowe przepisy
Ja mam fajny przepis na domowe lody tj. rozgnieciony banan, 3 łyżki śmietany...
Kosmetyki z herbaty
Ja robię z kawy mielonej
Klasyka literatury - do czego wraca…
Do poprzedniej nawet się nie umywa i pomyśleć, że kiedyś reżyserzy potrafili zrobić coś wartościowego...