Zupa z zielonych szparagów z ryżem

17 lipca 2011, dodał: Karolina
Artykuł zewnętrzny

Potrzebuję 1/2 kg zielonych szparagów. Odcinam im czubki (ok. 5 cm) i blanszuję 4 minuty w osolonej wodzie. Hartuję w zimnej, odsączam. Resztę szparagów kroję na małe kawałki. 1/2 cebuli należy drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła, dodaję pokrojone szparagi, lekko podsmażam. 2 kostki rosołowe rozpuszczam w 1,5 l wrzątku. Rosołem zalewam cebulę i szparagi i gotuję. Zmniejszam ogień i gotuję do miękkości. Miksuję zupę. Dodaję 1/2 szklanki 18%  śmietany, doprawiam solą i pieprzem, zagotowuję. Przed podaniem dodaję ugotowany ryż i czubki szparagów.



FORUM - bieżące dyskusje

Moje odkrycie kosmetyczne tego roku
Moje kosmetyczne odkrycie to olejek wonny ogrody sułtana. Bosko pachnie, jasmin, owoce, kwiaty...
botoks gdzie kupić?
Czy są tu osoby prowadzące salony medycyny estetycznej? Gdzie kupujecie botoks? Macie sprawdzone...
Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...