Zupa z soczewicy z lanymi kluseczkami

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. soczewicy

1i1/2 litra bulionu

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

na lane ciasto:

4 łyżki mąki

2 jajka

2 łyżki wody

sól

Przygotowanie:

Soczewicę moczyć w wodzie przez kilka godzin.Potem wodę odlać, a soczewicę wrzucić do bulionu i gotować ok. godziny.W międzyczasie przygotować lane ciasto:do jajek dodać mąkę, wodę,szczyptę soli i dokładnie wymieszać.Na 5 minut przed końcem gotowania zupy wlać cienkim strumieniem lane ciasto, tak by powstały kluseczki.Na końcu zupę doprawić solą i pieprzem.Posypać posiekaną natką pietruszki.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...