Zupa z soczewicy z lanymi kluseczkami

1 października 2013,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. soczewicy

1i1/2 litra bulionu

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

na lane ciasto:

4 łyżki mąki

2 jajka

2 łyżki wody

sól

Przygotowanie:

Soczewicę moczyć w wodzie przez kilka godzin.Potem wodę odlać, a soczewicę wrzucić do bulionu i gotować ok. godziny.W międzyczasie przygotować lane ciasto:do jajek dodać mąkę, wodę,szczyptę soli i dokładnie wymieszać.Na 5 minut przed końcem gotowania zupy wlać cienkim strumieniem lane ciasto, tak by powstały kluseczki.Na końcu zupę doprawić solą i pieprzem.Posypać posiekaną natką pietruszki.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...