Zupa z soczewicy z lanymi kluseczkami

1 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1/2 kg. soczewicy

1i1/2 litra bulionu

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

na lane ciasto:

4 łyżki mąki

2 jajka

2 łyżki wody

sól

Przygotowanie:

Soczewicę moczyć w wodzie przez kilka godzin.Potem wodę odlać, a soczewicę wrzucić do bulionu i gotować ok. godziny.W międzyczasie przygotować lane ciasto:do jajek dodać mąkę, wodę,szczyptę soli i dokładnie wymieszać.Na 5 minut przed końcem gotowania zupy wlać cienkim strumieniem lane ciasto, tak by powstały kluseczki.Na końcu zupę doprawić solą i pieprzem.Posypać posiekaną natką pietruszki.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.