Zupa z rybnymi pulpecikami

28 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kostki mintaja

2 marchewki

pietruszka

2 pomidory

4 ziemniaki

2 jajka

łyżka posiekanej natki pitruszki

2 łyżki bułki tartej

2 łyżki mąki

ząbek czosnku

4ziarna ziela angielskiego

rozmaryn

sól

Przygotowanie:

Do wrzątku wrzucamy pokrojona w kostkę marchew i pietruszkę. Warzywa gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy mintaja, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy 15 minut.Następnie wyjmujemy rybę , a do zupy dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Rybę mielimy razem  z ugotowanymi na twardo jajkami, bułką, natką  i solą. Z masy formujemy pulpety. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju, a następnie wkładamy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze ok. 5 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...