Zupa z rybnymi pulpecikami

28 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kostki mintaja

2 marchewki

pietruszka

2 pomidory

4 ziemniaki

2 jajka

łyżka posiekanej natki pitruszki

2 łyżki bułki tartej

2 łyżki mąki

ząbek czosnku

4ziarna ziela angielskiego

rozmaryn

sól

Przygotowanie:

Do wrzątku wrzucamy pokrojona w kostkę marchew i pietruszkę. Warzywa gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy mintaja, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy 15 minut.Następnie wyjmujemy rybę , a do zupy dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Rybę mielimy razem  z ugotowanymi na twardo jajkami, bułką, natką  i solą. Z masy formujemy pulpety. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju, a następnie wkładamy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze ok. 5 minut.