Zupa z rybnymi pulpecikami

28 września 2011,
dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kostki mintaja

2 marchewki

pietruszka

2 pomidory

4 ziemniaki

2 jajka

łyżka posiekanej natki pitruszki

2 łyżki bułki tartej

2 łyżki mąki

ząbek czosnku

4ziarna ziela angielskiego

rozmaryn

sól

Przygotowanie:

Do wrzątku wrzucamy pokrojona w kostkę marchew i pietruszkę. Warzywa gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy mintaja, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy 15 minut.Następnie wyjmujemy rybę , a do zupy dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Rybę mielimy razem  z ugotowanymi na twardo jajkami, bułką, natką  i solą. Z masy formujemy pulpety. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju, a następnie wkładamy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze ok. 5 minut.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.