Zupa z rybnymi pulpecikami

28 września 2011, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 kostki mintaja

2 marchewki

pietruszka

2 pomidory

4 ziemniaki

2 jajka

łyżka posiekanej natki pitruszki

2 łyżki bułki tartej

2 łyżki mąki

ząbek czosnku

4ziarna ziela angielskiego

rozmaryn

sól

Przygotowanie:

Do wrzątku wrzucamy pokrojona w kostkę marchew i pietruszkę. Warzywa gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy mintaja, pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy 15 minut.Następnie wyjmujemy rybę , a do zupy dodajemy obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Rybę mielimy razem  z ugotowanymi na twardo jajkami, bułką, natką  i solą. Z masy formujemy pulpety. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na oleju, a następnie wkładamy do zupy. Zupę gotujemy jeszcze ok. 5 minut.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...