Zupa z rabarbaru

22 maja 2014,
dodał: dietetyk medyczny
Artykuł zewnętrzny

składniki:

1/2 kg rabarbaru

250 g cukru

łyżka mąki ziemniaczanej

100 g białego sera

grzanki z bułki grahamki

goździki

1,5 litra wody, ew. śmietanka

 

Rabarbar umyć i oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki i zalać szklanką wody. Ugotować do miękkości, a następnie przetrzeć lub zmiksować blenderem. Dodać  resztę wody, goździki oraz cukier i zagotować. Do wrzącej wody dodać zawiesinę z mąki ziemniaczanej i odrobiny zimnej wody. Ostudzić.

Podawać z białym serem pokrojonym w kostkę oraz grzankami i (opcjonalnie) ze śmietanką.

zz



FORUM - bieżące dyskusje

Uzbekistan i Kazachstan
Jakoś mnie tam nie ciągnie - wolę bardziej cywilizowane miejsca....
kąpiel noworodka
Szare mydlo jest najlepsze, ale dziś mamy Ci nie docenią bo jest zbyt...
Perfumy i Internet
Jeśli zapach jest już sprawdzony, to jak najbardziej można polować na cenowe okazje ulubionych...
Jak przygotować się do pracy w ogro…
Jak ktoś wie, jak się za to zabrać, to z samodzielnego założenia ogrodu...