Zupa z głąba i liści kalafiora

24 sierpnia 2009, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Zupa z głąba i liści kalafiora

Kiedy kupujemy kalafiora z reguły liście i głąb odrzucamy , a to błąd . można z tych części zrobić doskonałą zupę i jarzynkę .

Czas : 1 godzina

Składniki :3 szklanki pokrojonego w kostkę głąba kalafiora i wyciętych z liści grubych
żyłek
3 różyczki kalafiora
3 ziemniaki pokrojone w kostkę
1 kostka bulionu drobiowego Knorra
1 kostka bulionu warzywnego Knorra
½ szklanki słodkiej śmietanki
1 łyżka masła
2 łyżki usiekanego koperku
sól
1 litr wody

Części kalafiora, ziemniaki , kostki bulionowe zalać wodą i gotować 45 minut .Przetrzeć na miazgę blenderem . Dodać masło , koper , śmietankę . Zagotować . Doprawić solą .

 

nadesłane: Babciagramolka



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺