Zupa z czerwonej soczewicy

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Zupa z czerwonej soczewicy – dieta czerwona

Składniki:

2 kostki bulionu warzywnego
1 szklanka czerwonej soczewicy

SpicyRedLentilSoup_n_lg1

1 cebula
2 ząbki czosnku
curry
papryka słodka
sól
pieprz.

Przygotowanie:

Do 1,5 litra gotującej się wody wrzucić 2 kostki warzywne. Do gotowego wywaru z warzyw wrzucić szklankę czerwonej soczewicy. Przyprawić curry (ok. 2 łyżek), papryką słodką, solą i pieprzem. W międzyczasie pokroić cebulę na małe części i razem ze zmiażdżonym czosnkiem smażyć na patelni. Gdy cebula się zeszkli, dodać ją do gotującej się zupy curry z soczewicą. Zupę gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem jeszcze ok. 20-25 min. Podajemy ciepłą.



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...