Zupa z czerwonej soczewicy

17 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Zupa z czerwonej soczewicy – dieta czerwona

Składniki:

2 kostki bulionu warzywnego
1 szklanka czerwonej soczewicy

SpicyRedLentilSoup_n_lg1

1 cebula
2 ząbki czosnku
curry
papryka słodka
sól
pieprz.

Przygotowanie:

Do 1,5 litra gotującej się wody wrzucić 2 kostki warzywne. Do gotowego wywaru z warzyw wrzucić szklankę czerwonej soczewicy. Przyprawić curry (ok. 2 łyżek), papryką słodką, solą i pieprzem. W międzyczasie pokroić cebulę na małe części i razem ze zmiażdżonym czosnkiem smażyć na patelni. Gdy cebula się zeszkli, dodać ją do gotującej się zupy curry z soczewicą. Zupę gotujemy na małym ogniu i pod przykryciem jeszcze ok. 20-25 min. Podajemy ciepłą.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...